RANSKAN MAASEUDULLE TÖIHIN

Ranskaan muuttamisessa on monenlaisia hankalia haasteita, mutta monille kaikista hankalinta on varmasti palkallisen työn hankkiminen, mikä voi osoittautua hankalaksi varsinkin maaseudulla. Tässä artikkelissa esitellään muutamia ideoita Ranskassa tehtävistä töistä, joita voit tehdä suurten kaupunkien ulkopuolella.

RANSKAN MAASEUDULLE TÖIHIN

Kun saavut Ranskaan, voi monesti tuntua siltä, että töiden löytämisen mahdollisuus on melko rajattu, varsinkin jos et ole aiemmin puhunut ranskaa kuin korkeintaan hieman koulussa. Vaikka työttömien määrä voikin olla laskussa, voi työn löytäminen Ranskasta olla vaikeaa, varasinkin ulkomaalaiselle, joka on päättänyt elää maaseudulla. On kuitenkin olemassa erilaisia töitä, joita voit tehdä suurten kaupunkien ulkopuolella Ranskassa.

Muuttoasiantuntija

Nykyään jopa enemmän kuin koskaan, Ranska on suosittu muuttokohde lukuisille ihmisille ympäri maailmaa, varsinkin poliittisesti epävakaina aikoina Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa. Mutta tavaroiden laittaminen kokoon ja muuttaminen Ranskaan ei ole kuitenkaan ihan aivan läpihuutojuttu. Joten miksi et ryhtyisi itse työskentelemään muuttoasiantuntijana? Siinä vaiheessa, kun olet itse jo käynyt läpi kaikki Ranskaan muuttamisen vaiheet ja vaikeudet, kokemuksesi saattaa osoittautua korvaamattoman arvokkaaksi muille, ja sinä voit vastaavasti ansaita sillä. Yritykset etsivät usein muuttokonsultteja ja -asiantuntijoita, joten sinäkin voisit perustaa oman asiantuntijayrityksen auttaaksesi muita olemaan tekemättä samoja virheitä kuin itse saatoit tehdä muuton yhteydessä. Työ voi sisältää mitä tahansa yksinkertaisten neuvojen antamisesta siihen, että esittelet mahdollisille uusille asukkaille tiettyjä alueita ja ehkä jopa autat heitä ostamaan talon tai löytämään sopivan rakennusfirman remontoimaan heille kodin. Muista, että monet ihmiset ovat valmiita maksamaan siitä, että asiat sujuvat joutuisasti ja helposti, varsinkin jos heillä ei ole tarvittavia kielitaitoja itsellään. Pidä silmällä alueesi työpaikkoja tai perusta oma sivusto ja myy osaamistasi ja kokemustasi.

Muuttoasiantuntija

Ranskalaisen paperisodan asiantuntija

Myös tällä alalla voit käyttää hyödyksesi ainutlaatuista tietämystäsi asioiden toimimisesta Ranskassa. Jos olet elänyt maassa useita vuosia, tiedät varmasti missä asioissa edessä on runsaasti paperisotaa ja kuinka sen voi mahdollisesti välttää, toisin kuin useimmat uudet muuttajat, jotka saattavat eksyä byrokratian viidakkoon ja olisivat usein valmiita maksamaan siitä, että joku johdattaisi heidät sieltä pois